Som jag skrev i förra inlägget så gjorde Dio illa ögat i onsdagskväll. På torsdag morgon såg det ganska bra ut, men under dagen började det svälla lite, efter jobbet åkte vi därför upp till veterinärstationen och bad dem kolla lite snabt på det. De tyckte att det skulle sys, men den veterinär som kunde göra det hade gått hem så vi fick tid på fredag förmiddag kl 10.
När vi kom dit hade det precis kommit in ett akut fall och vi fick vänta. Veterinären kom ut efter ett tag och kollade på Dio och konstaterade även han att det behövdes sys, men även att det blivit lite infekterat och att troligen tårkanalen blivit skadad.
Sen fick vi vänta medans veterinären oppererade akutfallet och inte förrän vid 13 var han klar. Då fick Dio en spruta med antibiotika och sedan åkte vi och åt lunch. 13:3o var vi tillbaka och Dio kunde sövas. När han sov tvättade veterinären honom och sedan fick vi vänta medans han oppererade.

Veterinären förklarade innan att han troligen skulle bli tvungen att sy igen HELA ögat! Detta för att såret är så nära ögat att ändarna på stygnen skulle nöta på hornhinnan vid varje blinkning, så då syr man igen ögat ist för att skona hornhinnan.
Men vi hade tur, under opperationen hade de kommit på en annan lösning, de gjorde ändarna jätte långa och samlade de sedan i en “hög” och sydde fast dem en bit ner på kinden, så de inte ska ligga uppåt och störa ögat.
Det ser lite grymt ut, men är nog mycket bättre för Dio!
4 stygn blev det och den 27e ska vi tillbaka och plocka bort stygnen.

När det gäller tårkanalen så kunde han inte se den, men han tror att den är skadad, men det får vi se med tiden.

Nu lite bilder…

Dio nyoppererad och groggy.

Väldigt svårt att ta nån bra bild.

Dio är nu inne på sin 2a tratt =P Första är i massor med bitar och denna är redan sprucken…. kan bli många trattar under dessa 11 dagar…