De som känner mig vet att jag ibland kan överdriva lite när jag hittat nått jag gillar, som tex antalet höns, häst-träns, hundhalsband, osv osv.

Denna gång är det rallylydnad jag fastnat för! Har tränat några gånger på klubben och det går riktigt bra. Fick höra talas om en intensivkurs i rally, så jag anmälde mig och Dio. Den var för domaren Ida Lindgren, och pågick 2 timmar måndag, onsdag och fredag.
Efter måndagens pass kändes det så bra att jag gjorde som mina vänner som tränat och tävlat rally ett tag… jag anmälde mig och Dio till våra 2 första officiella tävlingar!!! Mindre än 2 veckor senare! haha
Kursade på onsdag och fredag. Hade fullt upp över helgen med att vara i norge, men sen tränade vi en gång på klubben på onsdagen och lördagen efter var det dags för förat tävlingen!

Och det gick som det borde med så lite förberedelser… Vi blev underkända. Men inte pga Dio utan för att jag min klant klappar Dio inne på banan! Domaren sa att vi nog klarat våra 70 poäng om jag inte tabbat mig 🙁 Surt!

Lite bilder

Nästa tävling var dagen efter, och denna dag kändes kanon, Dio var taggad jag var redo, idag skulle vi klara gränsen på 70 poäng!
Hund nummer 3 inne på plan, de är lugnt vi är nr 5…. Nr 3 är klar och 4 går in, jag går lungt iväg lite för att värma, en hund före ju…. hund nummer 4 AVBRYTER vid andra skylten!! Brottom brottom! mattes puls ökar, stressen kommer…. och dio reagerar som alltid när han ska lugna mig genom att sända ut lugna signaler…. han luktar och slutar helt att lyssna 🙁
Minus 17 poäng på första skylten 🙁

Sen repar vi upp oss och genomför banan hyfsat, en miss där dio satte sig ist för att ligga, samt några andra mindre missar gjorde att vi slutade på 62 poäng! 🙁 jäkla skit!

Tyvärr glömde jag även att ge någon kameran, så jag har inga bilder från denna dag, men jag bjuder på en bild där dio softar i sin älskade bur =)

Skam den som ger sig!

Tisdag efter får jag ett sms från Ida, de skall hålla en inofficiell rallytävling i Sollefteå dagen efter…
Jag anmäler självklart mig och Dio!

Väl på plats blir jag stöddig och anmäler mig till fortsättningsklass med 😛 Dio går ju trotts allt bättre utan koppel =)

När jag börjar värma märker jag att nått är fel, får inte så bra kontakt med Dio, får då veta att man rastat 4 löptikar på planen någon timme innan! Shit! kommer aldrig att gå…
Bestämmer mig för att det är bättre att ta sig igenom banan än att måsta bryta mitt i, så jag förklarar för domaren att jag tänker köra med köttbulle i handen. Jag blir därmed underkänd, men vi genomför hela banan och får 74 poäng! och med facit i han skulle jag nog kört utan köttbulle, den verkade distrahera Dio och fick honom att hoppa efter min hand :/

Bilder

Sen var det dags för fortsättningsklass!
Eftersom jag kände att Dio blev störd av köttbullen så bestämde jag mig för att köra utan denna gång. Han går ju dessutom bättre utan koppel, har mer fokus på mig.
Och under denna bana skötte sig Dio utmärkt! till och med frestelserna klarade han! Matte däremot… fick hjärnsläpp och glömde vägen, och vad jag skulle göra osv, vilket resulterade i en hel hög med FF (förarfel) i protokollet, och en slutpoäng på 40!
Men Dio var ju duktig och de är huvudsaken! =)

Här kommer biler

Men åter igen! SKAM DEN SOM GER SIG! Vi är redan anmälda till våra 2 nästa officiella tävlingar! =) Denna gång planerar vi lite träning innan dock =P