Den 27 augusti var vi iväg på utställning igen. Det var Sundsvalls brukshundsklubb som anordnade denna officiella utställning och domare var Fredrik Norgren.

Gick väl sådär denna gång, Dio fick Excellent och bra kritik.
Eftersom matte skadat foten, fick husse ställa Dio för första gången och Dio blev lite osäker, ville inte att domaren skulle kolla kulorna osv.

Sen fick vi vänta länge med, jag ringde till ansvarig för utställningen innan vi for från Sollefteå och frågade vilken tid vi troligen skulle ställas, hon svarade 10:30. Vi var där till 10.30…. men domaren var mycket långsam… vi fick ställa först ca kl 13.00!
Vi gjorde sällskap med Ixa med familj, trevligt!
Tyvärr var vädret inte det bästa, dimmigt/disigt, blött och kallt =(

Fick känslan av att denna domare inte gillar vita herdar… kanske är helt fel, men det var iaf vad jag kände.
Bla så läste han upp kritiken för all publik på alla andra hundar utom herdarna.. där bedömde han bara och så var de bra med det. Sen så upplevde vi att han var mycket generös med Excellent och CK på alla andra raser, men tror inte att någon herde fick det…
Någon som vet något om denna domare?

Omdömme: Stor mkt bra helhet, maskulint propotionerligt huvud, bra ögon och öron, flack manke, tillräcklingt stram rygg, bra benstomme och tassar, ganska harmoniska vinklar, ganska vägvinnande rörelser, behöver miljöträning, goda utvecklingsmöjligheter.

Träning innan ringen

I ringen med domaren

I ringen

I ringen