Idag följde Dio med matte på jobbet. Han fick träffa några tjejer på förmiddagen, gå lite med dessa, en av tjejern sa att det här var den första “riktiga” hunden hon sett på Vemyra, “alla andra har bara typ pudlar och sånt”, sa hon, hehe, kul att dom gillar han =) och Dio skötte sig bra.

Kl 13 var det dags för veterinärbesök. Hon börja med att kolla igenom han rent allmänt, lyssna på lungor och hjärta, ta tempen osv, allt ok =)

Sen kolla hon i ögonen, det rinner ofta ut dem, har funderat på om det är för att han sover i drag. Hon kollade så att inte tårkanalerna var för trånga, men de var de inte, slemhinnorna var däremot väldigt röda, så vi fick ögondroppar som han ska få 2 ggr om dagen i 7 dagar och sen återbesök, också inget mer drag…

Sen försökte vi kolla öronen, de är ofta smutsiga, även fast jag försöker tvätta dem med öronrens och så skakar han på dem ibland. Hon fick inte titta ner i dom när han var vaken, gick inte att hålla han. Så hon tog en lång tops och körde ner och sen kolla hon den i microskop, men det var inget som behövde behandlas vad hon kunde se. Vi ska testa att rengöra dem 3 ggr i veckan och blir det inte bättre får vi komma tillbaka och ge han lugnande så hon kan titta ner i dom ordentligt.

Sen var det dags för blodprov, detta för att se om han byggt upp några antikroppar emot rabies. Hon fick inte raka honom för mig men det gick bra ändå, hon var jätte duktig och stack rätt på första försöket, fast Dio krångla allt han kunde och vi var två som hjälptes åt att bara hålla i honom. Får svar på provet om ca 4 veckor trodde hon, spännande! Om han inte skulle ha bildat några antikroppar måste vi börja om med vaccineringen… så vi håller tummarna nu!

Sen avslutade vi med att hon tömde Dios analsäckar… blä, det behövdes…

Sen sprang Dio fort ut därifrån =P

Hade även tänkt mäta mankhöjden på honom, men det glömde ja, ska försöka komma ihåg det vid återbesöket. Vågen visade på 30 kilo iaf.

Efter veterinären åkte vi tillbaka till jobbet och Dio fick vila medans jag avslutade jobbet och en timme senare åkte vi hem.

.

.

.

.

UPPDATERING! dagen efter

Inget korsdag var det… stängde ett fönster och lät det andra stå lite på glänt. Vaknade på morgonen av att Dio flämtar, 35 grader i sovrummet!!!