Jag har inte skrivit så mycket om hur Dio är och hans vardag, tänkte därför dra en liten sammanfattning nu..

Sömn
Dio går oftast och lägger sig vid 21-22. Han sover under sängen. Vid 3-4 väcker han matte för att gå ut och kissa, och sover sedan vidare till ca 7. Då är han pigg och hungrig =) Ibland vill han sova i sängen en stund efter att han varit ute på natten, men det brukar bara bli kanske 10 minuter, sen ska han ner på golvet igen. Natten till söndag drog vi ner rullgardin, för att kanske få sova lite längre än till 7 på söndags morgon… det funkade inte, 7:30 var det bara att kliva upp =)

Rumsrenhet
På natten är Dio nästan helt rumsren. Han väcker matte och går ut och gör det han ska. Så har det varit sen vi fick hem honom. Om matte struntar i han gör han på golvet, men det har bara hänt nån gång.
På dagarna däremot har han inte sagt till. Det är sista veckan nu som han ibland kan gnälla till eller putta en gång på en, om man inte uppmärksammar det då så är det bara att torka golv… Oftast går han bara iväg till nästa rum och gör det han ska. Tidigare kunde han dessutom kissa när man kom IN från en promenad, de har han iallafall slutat med =)

Mat
Från början åt Dio all mat i skålen, han fick den då blött. Men efter ett tag börja han lämna mer och mer för att tillslut bara titta på maten och sen gå. Det löste vi genom att sluta blöta maten +att han nu får en matsked klass-korv blandat i matten, precis som syster Sessan (annars vill han bara ha hennes mat), så nu slinker all mat ner i ett nafs =)
Annat han tycker om att äta är… allt som man kan komma över eller sno från bordet… bröd, pålägg, mat, mjölkpaket osv, ute äter han gärna kottar och sånt man hittar i hästhagen…blä!

Komandon
Vi tränar nu på sitt och stå… det går bra, men om det är tur eller skicklighet ska ja låta vara osagt… Vi tränar även på ligg, vilket går sämre tyvärr, han hänger inte riktigt med på vad vi menar =P

Ute
Dio älskar att vara ute! Han kan gå ut och lägga sig i en snödriva och bara ligga där och njuta i solen. Oftast drar han i väg på egna små svängar ut i skogsdungen eller i hästhagen. Om matte vill gå in för tidigt springer han ut på skaren och sätter sig där inte matte når honom… buse =)
På gården går han oftast lös, men på promenaderna gå har kopplad och det är inget problem. Matte längtar nu till våren när vi kan färdigställa vår påbörjade hundgård , så kan han vara ute hela dagarna om han vill =)

Inne
Var har köpt massor med leksaker och tuggrejer till Dio och Sessan, så än så länge har han inte bitit sönder någon kabel eller möbler eller liknande… peppar peppar… Kläder kan han däremot knycka ibland, framför allt stumpor! Städgrejer som tex sopar, skurmopp, toalettborste osv är annars favoriter, och ska man städa är det bara att gå till hundbädden och hämta sop och mopp.. Städa går för övrigt inte att göra när Dio är i samma rum, då sitter han fast i sopen/moppen =)

Bil
Till en början spydde Dio varje gång vi åkte någonstans. Men det har blivit mycket bättre och bara vi inte ger han mat precis innan vi ska åka så går det jätte bra. Jag släpper in Dio i bagaget tillsammans med Sessan, men det brukar inte dröja så länge innan han lyckas krångla sig förbi gallret och sitter i baksätet. Där sover han sen hela åkturen utan att klaga. Det är inget problem att lämna han i bilen en kort sväng medans man tex tankar eller springer in på ica. Dio och Sessan följer matte och husse var vi än far, så det har blivit en hel del åkande för Dio =)

Kommer inte på nått mer att skriva just nu, så jag bjuder på en bild från 1 mars, bus i hästhagen =)