Resan började redan den 4 januari för matte och Dio, för då åkte vi till Forsmo och sov där, så vi kunde komma iväg tidigt nästa morgon.
Vid 6 tiden den 5e lämnade vi Sollefteå, det var jag, Dio, mamma (mormor) och Stefan. Under hela torsdagen åkte vi bil ner till Göteborg, med några stop för att rasta och äta. Vi anlände på kvällen till våra släktingar och fick en trevlig kväll med dem.

Under fredagen tog vi det bara lugnt och “landade”. Jag och Dio gick på massor med små promenader, Dio ville ut hela tiden och luckta på alla dofter.
En längre tur inne i Nol-skogen blev det med…

Lördagen klev vi upp tidigt och åkte till utställningen i god tid.
Vi ställde ut på övervångingen. Gick inte så bra, dommaren gillade inte alls gul färg.
Dessutom räknade hon tänderna vilket gjorde Dio irriterad.
Dio fick bara Good.
Domare var Östlund-Holmsten M.
Kritik: 13 mån, stor, utmärkta propotioner. Maskulint huvud, aning grov skalle. Ngt brett placerade öron. Bettet ok. Aning kort hals beroende på framskuten skuldra. Välutvecklad, behöver breddas i front. Utmärkt benstomme. Lösa tassar. Utmärkta rörelser. Gul i pälsen, därav priset.

När alla vita herdar var klar och vi kommitfram till att domaren inte dömde dem specielt bra, packade vi ihop.
Gick en kort sväng inne på marknaden. köpte nytt utställningshalsband och koppel till Dio. Sedan åkte vi. På eftermiddagen fick Dio vila medans vi shoppade och på kvällen tog vi det bara lugnt.

Söndagen var det återigen upp tidigt. Denna dag åkte vi dock lite senare till utställningen vilket resulterade i lååång kö vid parkeringsbiljettautomten.
Men vi han i tid och han titta på en del hundar innan det var vår tur.
Dio gick mycket bättre med nya kopplet, men tyvärr vägrade han visa tänderna. Domaren lät mig visa, men inte ens jag fick titta på dem. Troligen för att han mindes dagen innan när hon räknade dem.
Denna dag fick Dio Very Good, så det var ju lite bättre iaf.
Domaren var bättre och resultatet kändes därför ok.
Domare: Jokisilta Hannele.
Kritik: Mycket kraftig stor hanne som behöver vit färg. Kraftig maskulint huvud. Skulle önskas bättre pigment. Runda ögon, kraftig benstomme och kropp. Bra bakbensvinklar. Rör sig bra.

Efter herdarna var klar denna dag gick jag och hämtade rosetter för båda dagarna och kollade lite på marknaden. Sedan åkte vi hem och tog det lugnt.

Det var en jättetrevlig helg och jätte bra erfarenhet för både mig och Dio, och så kul att få träffa vår kära kennel igen =)
Tack för den fina tröjan! =)

På måndag morgon lämnade vi Göteborg tidigt. Åkte till Stockholm där matte var in på sjukhus och förberrede ett öga för opperation som skall ske om några veckor. Sedan åkte vi vidare hemmåt och anlände till Sollefteå på måndag kväll.