Idag var vi iväg på utställning i Övik, det var en inofficiell utställning som Svenska spaniel och retriever klubben anordnade.
Domare var Maria Hansson.
Vi höll till i totohallen på Solängets travbana. Tyvärr var ringarna ganska små, svårt att få upp någon fart i traven.

Min tanke var från början att inte åka på fler inofficiella utställningar utan att ist satsa pengarna på officiella. Men eftersom Dio blivit så jobbig och skäller konstant när man är ute bland folk (började med detta i Askersund) så anmälde jag till denna inofficiella för att träna honom.

På fredagen åkte vi in till djurbutiken här i stan och köpte en ny bur åt Dio, den stod sedan uppstäld hemma under kvällen och Dio gick och la sig i den flera gånger.
På utställningen idag var buren med och Dio var knäppt tyst när han låg i den =) När jag tog ut honom skällde han som vanligt, men det var ändå en klar förbättring!

Dagen var kanon, domaren bra och trevlig. Hon gillade verkligen Dio =)
Hon blev förvånad över hur välväxt han är, med tanke på att han bara är knappt 11 månader =) Hon funderade både på vilket foder han fått och hur jag tränat han =P

Resultatet blev: HP, BIR och BIG3!

Kritik: 11 mån hane med mycket markant uttryck. Utstrålar substans och kraftfullhet. Starkt förbröst och utmärkt djup i bröstkorgen. Utmärkta vinklar fram och bak. Bra bett. Trots sin ringa ålder gerhunden ett intryck som utstrålar harmoni. Rör sig med utmärkt steg och stabilitet. Trevligt temperament.

Extra roligt var det att halvsystern Ixa blev bästa tik och den som Dio stod emot om bäst i rasen =)

Lite bilder..

Jag och Dio, Sara och Ixa

BIG final

BIM och BIR

Tio minuter efter att vi kommit hem från utställningen såg Dio ut så här…

min lilla smutsgris =P