Den 8e oktober var det alltså dags för Dios första officiella utställning!

Tyvärr fick han bara Very Good denna dag, trots att jag tycker att han visade upp sig bra. Tänderna ville han först inte visa, men efter ett tag gick även det. Enligt domaren är han för valpig…

Kritik:
Goda propotioner. Utmärkt benstomme. Tilltalande huvud och uttryck. Korrekt bett, behöver träna tandvisning. Något brant skuldra och överarm. Ganska bra kors, goda vinklar bak. Ännu mycket ostadiga tillräckligt fria rörelser. Ännu valppäls. God färg.

Det var 6 anmälda vita herdar, 1 fick excellent, resten very good eller good. Ingen fick CK…. Har efter utställningen fått veta att denna domare är en schäferdomare som ej gillar vit herdehund… “han e schäferdomare i grund o botten o är inte mkt för vh…vilket genomsyrar hans sätt o dömma…”
Tycker det är synd att man ställer upp och dömmer en ras som man inte gillar, det kan ju omöjligt bli rätt då…

Jag är medveten om att det inte alltid kan gå super bra, men det är ju synd att det hittils sämsta resultatet skulle komma på den första officiella, och att det till stor del berodde på domaren… Hade jag vetat det om domaren så hade jag inte anmält.
Men men så kan det gå, nu glömmer vi det och siktar på nästa, en inofficiell utställning i Övik den 29 oktober =)

Dios resultat från Sundsvall kommer att bli synlig på denna sida: http://kennet.skk.se/hunddata/Hund_sok.aspx
(sök på South Streem’s Beauty Dio )