Här kommer nu ett jätteinlägg med massor av bilder från helgen i Askersund!

Helgen började på fredag med att vi tänkte åka tidigt på förmiddagen för att komma ner på eftermiddan och vara med på kräftskivan på kvällen….
Men som vanligt när vi ska någonstans så ska nått krångla, denna gång var det draget till husvagnen som Peter fick skruva med hela förmiddagen och vi kom inte iväg förrän 14-15 tiden. Och med GPS som lura ut oss på småvägar tog det lång tid att köra, var nere i Askersund halv 2 på natten. Bara att parkera och sova.

På lördagen var det dags för Rasspecial! Många fina vita hundar!
Domare var Paul Stanton.

Dio fick HP och blev 2:a bland hanarna (valp).
Kritik: Stor kraftfull valp, fint huvud för åldern, stark hals, passande benstomme, något platta tassar, välutvecklad kropp och förbröst, goda vinklar bak, något brant skuldra, tillräckligt bra färg för åldern, pälsen är nybadad och står ut. Behöver något längre och kraftfullare baksteg, ganska bra fram, härligt temperament, bra rygglinjer.

Även Dios helbror Jack (Danko) ställde i denna klass och kom 3:a.

Tyvärr har jag inga bilder på när vi ställer Dio och Jack eftersom fotografen (och chauffören) passa på att sova lite efter nattens körning. Men har jag tur kanske någon annan har fotat… =)

Efter Dio var det syrran Abbys (Ashley) tur, hon kom 2:a bland tikarna (valpar):

I öppenklass hanar var halvbror Bambas med, han fick excellent och blev 3:a:

Och även halvbror Dinozzo i samma klass, han fick excellent och blev 4:a:

Och så sist men definitivt inte minst Gandalf, som fick Very Good:

I Championklass för hanar fanns pappa Annza´s Axo! Tror att han blev 3:a i sin klass.

Så var det lunch och valpträff!
Tack för en mycket god lunch!!
Jättekul att träffa så många och se hur både hel och halvsyskon utvecklats!

Valparna fick även varsin påse med presenter från uppfödarna och i den påsen fanns Dios nya favoritleksak: En råtta! Han älskar den och det passar ju verkligen perfekt eftersom han allid knycker de råttor som katterna fångar =P

Dio fick även träffa sin pappa Axo! Och Dio var överlycklig, han gillade verkligen denna stora fina hund och han verkade gilla Dio med! De busade så mycket de fick för oss =) Var kul att se att han gillade sin pappa så mycket (även om han inte vet att de är hans pappa), mamma Dee-Dee bryr han sig inte alls om.

Dio påminner mycket om sin pappa, tycker ni inte de? Lite mer hår så 😉

Så vad det dags för utställning igen och i öppenklass tikar var halvsyster Xenia med, hon fick Very Good:

Och i championklass tikar, mamma Dee-Dee, som fick excellent och blev 3:a:

Efter en del andra klasser såsom avelsklass och uppfödarklass, var det dags för parklass och där ställde jag upp med Dio och syster Abby, det gick jätte bra med tanke på att dom inte träffast och umgåtts tidigare. Var bered på att avbryta om det inte skulle fungera med Abby, men det gick jätte bra, det både stod och sprang fint så jag är jätte nöjd även om det inte blev någon placering.

Placerade sig gjorde ju istället Dios halvsyskon DiNozzo och Xenia, som kom på 4e plats! =)

Efter detta var det lottodragning, jag vann inget denna gång tyvärr, efter det bjöds det på frukt och dricka, mycket trevligt! Sedan packade vi ihop för dagen och drog oss ner till husvagnen.

På kvällen grillade vi tillsammans vi som var kvar, en mycket trevlig kväll! Dio var med och busade med sin råtta och försökte även få igång Bambas lite, men han var inte alls intresserad =P

SÖNDAG
Dags för ny utställning, denna gång var det Örebros läns kennelklubb som anordnade den.
Domare denna dag var Benny Blid von Schedvin

Dio fick HP och BIR.

Kritiken: Bra kraftfull valp, maskulint huvud, bra öron, normal hals, bra proportioner, välutvecklad kropp, kraftig benställning, bra lår och bakställ, lite lös fram, bra steg, behöver lite vitare päls på öron och rygg.

Efter Dio ställdes Abby

Sedan var det Gandalfs tur i öppenklass för hanar, han fick Good:

Även halvbror bambas ställde i denna klass, han fick Excellent, CK, CERT, bhkl 2:a:

Och halvbror dinozzo som fick Excellent:

I öppenklass för tikar ställdes sedan halvsyster xenia, Excellent:

Och i championklass tikar, mamma Dee-Dee, Excellent, CK, btkl 3:a:

När alla hundar var klara (utom Dio som skulle ställas i finalen senare) så packade vi ihop och gick ner till husvagnen. Där gjorde vi i ordning allt för avfärd och kopplade husvagn på bilen, redo att åka efter finalen.

Sen gick vi upp till utställningarna igen och kollade i försäljningsstånden lite. Åt även lunch med bl.a. Elisabeth och Erik, innan de skulle åka hem. Själva gick vi runt och fördrev tiden genom att kolla på burar och grejer.

Kl 15:00 var det dags för BIS final valpar! Och det var många valpar, vet inte exakt antal, men ca 40 var det nog! Tyvärr fick vi ingen placering i denna hårda konurans.

Sen bar det av hemåt, denna gång la vi GPS´en i handskfacket och valde väg själv, det kortade ner restiden med ca 1,5 timme =P och då gjorde vi ändå fler stopp för kaffeköp =) Vid ett på natten var vi hemma och mycket trötta. Men det har varit en mycket trevlig helg och väderguden var på vår sida hela helgen! =)

Tack alla som bidrog till att denna helg blev så bra, hoppas vi alla ses nästa år i Norrköping! =)